LINO® kalendar 2025. – pravila nagradne aktivnosti (u daljnjem tekstu: „Pravila“)

Članak 1. – Tvrtka i sjedište priređivača

Priređivač nagradne aktivnosti (u daljnjem tekstu: „Aktivnost“) je Podravka d.d., OIB 18928523252, 48 000 Koprivnica, Ulica Ante Starčevića 32 (u daljnjem tekstu: „Priređivač“).

Način i uvjeti sudjelovanja u Aktivnosti oglašava se od 15.10.2024. godine na https://kids.lino.eu/kalendar/ .

Na Aktivnost se primjenjuju ova Pravila koja su obvezujuća za sve sudionike. Također, za potrebe provođenja Aktivnosti, uključujući između ostalog, za odabir dobitnika i obavještavanje dobitnika, Priređivač obrađuje, koristi i dijeli određene osobne podatke sudionika Aktivnosti. Sudjelovanjem u ovoj Aktivnosti, sudionici su suglasni da su ova Pravila koja su dostupna na https://kids.lino.eu/kalendar/ pročitali i da ih razumiju i prihvaćaju.

 

Priređivač zadržava sva prava izmjene i dopune ovih Pravila u bilo koje vrijeme tijekom trajanja Aktivnosti. O svim eventualnim promjenama Priređivač će sudionike obavijestiti objavom na www.lino.eu. Priređivač ne preuzima odgovornost o znanju sudionika o izmjenama i dopunama

Pravila sve dok su te promjene objavljene na službenoj web stranici. Sudjelovanjem u ovoj Aktivnosti svi sudionici prihvaćaju i obvezuju se poštivati prava i obveze iz ovih Pravila. Svi sudionici Aktivnosti upoznati su s „Pravilima zaštite privatnosti“ navedenima na web stranici www.lino.eu kao i s

„Uvjetima korištenja“ iste web stranice.

Članak 2. – Naziv Aktivnosti vrijeme i mjesto održavanja

Naziv Aktivnosti je „LINO® kalendar 2025.“ te se održava od 15.10.2024. do 20.11.2024. na području Republike Hrvatske.

Članak 3. – Svrha Aktivnosti

„LINO® kalendar“ je Aktivnost kojom se nagrađuje vjernost potrošača. Svrha Aktivnosti je ojačati

povezanost Priređivača s potrošačima te stvoriti nove generacije potrošača koji će sudjelovati u ovoj i sličnim aktivnostima koje Priređivač već tradicionalno provodi te promovirati proizvode Priređivača koji sudjeluju u Aktivnosti.

Članak 4. – Uvjeti za sudjelovanje u Aktivnosti

Pravo sudjelovanja u Aktivnosti imaju svi građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Za sudjelovanje u Aktivnosti potrebno je:

  1. Skupiti Lino lentice (trakice s likom LINO® MEDVJEDIĆ® koje se nalaze na većini LINO® proizvoda) u količini od ukupno 2 kg. Ako proizvod nema LINO® lenticu, potrebno je priložiti bilo koju drugu oznaku s pakiranja LINO® proizvoda na kojoj se vidi gramatura.

Za proizvode Čokolino Dark , Čokolino Protein power whey , Čokolino Fit, Čokolino Plus potrebno je izrezati puni naziv proizvoda koji se nalazi na stražnjoj strani pakiranja ( gore lijevo ) koji će vrijediti 400 grama.

 

U Aktivnosti sudjeluju svi proizvodi Priređivača pod žigom/nazivom LINO®.

 

  1. Preuzeti te točno i čitko popuniti kupon
    • Kupon je moguće pronaći na prodajnim mjestima ili isprintati sa sljedećeg linka: https://kids.lino.eu/kalendar/
    • Točno i čitko ispunjen kupon obavezan je uvjet za sudjelovanje
    • Na kuponu je potrebno napisati isključivo jedno ime i prezime, kao i jednu adresu na koju će biti poslan(i) kalendar(i)
  2. Skupljene lentice i ispunjeni kupon poslati zaključno do 20.11.2024. godine na adresu LINO p.p. 160, 48000 Koprivnica.
    • U jednoj omotnici može biti poslano lentica za više kalendara (više od 2 (dva) kilograma proizvoda), ali samo jedan kupon (jedno ime, prezime i adresa). Maksimalan broj kalendara koji će se slati po jednoj pošiljci je 10 kom, čak i ako će u jednoj pošiljci biti skupljenih lentica za više od 10 kalendara.

 

Svaki sudionik s područja Republike Hrvatske svojim ispravno i čitko popunjenim kuponom poslanim do 20.11.2024. godine sudjeluje u Aktivnosti. Svaki ispravno popunjeni kupon je dobitan. Ista osoba može sudjelovati u Aktivnosti više puta, ukoliko je dostavila ispravno popunjen kupon i dovoljan broj lentica u svakoj pojedinačnoj pošiljci. Ukoliko po provjeri dobitnika bude utvrđeno da su dostavljeni podaci nepotpuni i/ili netočni ili da nisu ispunjeni uvjeti za sudjelovanje, takva će se prijava za sudjelovanje smatrati nevažećom te ne sudjeluje u Aktivnosti.

 

Članak 5. – Nagradni fond

Nagradni fond uključuje:

1 (jedan) LINO® kalendar 2024. za lentice poslane u vrijednosti 2 kg LINO® proizvoda.

Za svaka naredna 2 kg također se dobiva LINO® kalendar 2024. Npr. ako je poslano lentica u

vrijednosti 4 kg proizvoda dobit će se 2 LINO® kalendara, za lentice u vrijednosti 6 kg dobit će se 3 LINO® kalendara itd.

Članak 6. – Provjera i suglasnost potrošača

Priređivač provjerava količinu lentica poslanih za ispunjavanje uvjeta za sudjelovanje u Aktivnosti. Obavezno će se provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti iz članka 4. ovih Pravila. Ni u kom slučaju neće biti podijeljen veći broj nagrada od količine definiranih u ovim Pravilima.

Podravka d.d. u svojstvu voditelja obrade obrađuje osobne podatke sadržane na kuponu LINO® kalendar 2025. na temelju privole koju kao pisanu izjavu sudionik ovjerava potpisom, a u svrhu provođenja postupka dobivanja LINO® kalendara, utvrđivanja identiteta dobitnika te slanja poštanske pošiljke. Rok zadržavanja osobnih podataka sudionika Aktivnosti u sustavu pohrane voditelja obrade je 180 dana od završetka Aktivnosti. Prije davanja privole, sudionik se obavještava da u svakom trenutku može svoju danu privolu povući bez naknade i objašnjenja upućivanjem poruke na e-mail: dpo@podravka.hr , pri čemu povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. Podravka primjenjuje prilikom obrade osobnih podataka odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere, kojima se osigurava adekvatna sigurnost i zaštita osobnih podataka.

Svaki sudionik ima pravo sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, (EU) 2016/679. na pristup osobnim podacima koji se odnose na njega, zatim ispravak ili brisanje istih, ograničavanje

 

obrade koja se odnosi na ispitanika, kao i pravo na ulaganje prigovora na obradu takvih podataka te pravo na prenosivost podataka.

 

Prilikom ostvarivanja prava vezano za osobne podatke, ispitanik u prvom redu može zatražiti ostvarivanje svojih prava od voditelja obrade putem kontaktnih podataka Službenika za zaštitu podataka: dpo@podravka.hr

Dodatno, ispitanik ima pravo podnošenja prigovora i Agenciji za zaštitu osobnih podataka – AZOP, sa sjedištem u Zagrebu, na poštanskoj adresi: Selska cesta 136, 10000 Zagreb, tel. 00385 (0)1 4609-000, te adresu e-pošte: azop@azop.hr.

Članak 7. – Pogrešne i neregularne prijave

Priređivač zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike iz Aktivnosti, a posebice u sljedećim slučajevima:

  1. Ukoliko potrošač prekrši Pravila ili dostavi netočne, nečitke ili nepotpune osobne podatke na kuponu iz Aktivnosti.
  2. Ukoliko kupon iz Aktivnosti ostane neispunjen ili bude nepotpuno
  3. Ukoliko uz poslane lentice ili oznake gramatura u omotnici nema
  4. Ukoliko omotnica ne sadržava dovoljnu količinu lentica ili bilo kojih drugih oznaka s pakiranja LINO® proizvoda na kojoj se vidi gramatura za ispunjavanje uvjeta.

Članak 8. – Kontrola odabira dobitnika

Kontrolu dobitnika nagrada obavit će žiri Priređivača te provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti iz članka 4. ovih Pravila. Članovi žirija biti će odabrani među zaposlenicima Priređivača.

Članak 9. – Način i rok preuzimanja nagrada

Priređivač Aktivnosti poslat će dobitnicima LINO® kalendare poštom na kućnu adresu ili paketomat Hrvatske pošte najbliži adresi navedenoj na kuponu najkasnije do 31.01.2025. godine sukladno podatcima navedenim na kuponu.

Ukoliko dobitnik ne zaprimi LINO® kalendar do 31.01.2025. godine, a ne javi se u roku od narednih 60 dana da nagradu nije primio, Priređivač više nije odgovoran za neprimitak nagrade i ne može tu žalbu uvažiti. Navedeni rok isporuke nagrada može se produžiti samo ako se dobitnik obratio Priređivaču da zbog objektivnih razloga ne može istu preuzeti ili ukoliko u

navedenom roku Priređivač nije u mogućnosti isporučiti nagradu zbog više sile. Priređivač Aktivnosti ne snosi nikakvu odgovornost za zakašnjele, izgubljene ili krivo upućene pošiljke kao niti za neurednu dostavu.

Dobitnik nema mogućnost primanja gotovine ili zamjenskih nagrada.

Članak 10. – Rješavanje spora

U slučaju spora između Priređivača i sudionika Aktivnosti nadležan je Općinski sud u Koprivnici.

Članak 11. – Ostale odredbe

Priređivač ne odgovara za bilo kakvo neispunjenje svojih obveza ako je isto uzrokovano nečim izvan razumne kontrole Priređivača, odnosno, ako je to posljedica vanjskih, izvanrednih i nepredvidivih okolnosti koje se nisu mogle spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Odluke Priređivača Aktivnosti o svim pitanjima u vezi s Aktivnosti i ovim Pravilima su konačne i vrijede za sve sudionike. U slučaju bilo kakvog spora ili nejasnoća, Pravila imaju prednost u odnosu na sve druge potencijalne objave, bilo u tiskanom, elektronskom ili bilo kojem drugom obliku. Autentično tumačenje ovih Pravila određuje isključivo Priređivač. LINO® kalendari nisu za prodaju. Osmišljeni su kao nagrada za vjernost. Prodajom LINO® kalendara dovodi se u pitanje način Podravkinog nagrađivanja korisnika i čini povreda prava kojima Podravka raspolaže.

LINO® kalendar 2025. je nagrada za vjernost potrošača i nije namijenjen za prodaju.

Dodatak pravilima – Najčešće postavljana pitanja

Što su to LINO® lentice?
LINO® lentice su trakice s likom LINO® MEDVJEDIĆ® u krugu, a koje se nalaze na većini LINO®proizvoda.

Kako ću znati koliko kilograma lentica smo skupili?
Svaka lentica vrijedi onoliko grama/kilograma koliko i pakiranje proizvoda s kojeg je izrezana. Npr. lentica s 200 g proizvoda ČOKOLINO® vrijedi 200 g. Šaljete li neku drugu oznaku s pakiranja proizvoda potrebno je priložiti onu na kojoj će se jasno vidjeti gramatura proizvoda (npr. etiketu proizvoda), a u tom slučaju oznaka također vrijedi onoliko grama koliko i proizvod s kojeg je skinuta/izrezana.

Za proizvode Čokolino Dark , Čokolino Protein power whey , Čokolino Fit, Čokolino Plus potrebno je izrezati puni naziv proizvoda koji se nalazi na stražnjoj strani pakiranja ( gore lijevo ) koji će vrijediti 400 grama.

 

Ako na pakiranju ne postoji lentica, mogu li poslati nešto drugo?
Ukoliko pakiranje nema istaknutu LINO® lenticu, možete poslati bilo koji drugi dio pakiranja koji ukazuje na gramažu proizvoda (npr. etiketu proizvoda). Samo elementi s jasno iskazanom gramaturom proizvoda bit će priznati.

Ako imam pravo na više kalendara, možete li meni poslati jedan, a ostale na neku drugu adresu koju navedem?

Ne. Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679 te prema Pravilima svi kalendari šalju se isključivo na jednu osobu te jednu adresu navedenu u pošiljci s lenticama.

 

Ako na pošiljku navedem imena svoje djece, hoćete li kalendare poslati svakome na njegovo ime?
Prema Pravilima svi kalendari šalju se isključivo na ime osobe i adresu navedenu na kuponu u pošiljci s lenticama. Ukoliko želite da kalendari budu dostavljeni na istu adresu, ali različita imena, trebate poslati predviđeni broj lentica za svako dijete, ispunjeni kupon za svako dijete i to u odvojenim kuvertama.

 

Do kad trebam poslati lentice za LINO® kalendar 2025.?
Krajnji rok za slanje lentica je 20.11.2024.g. Pošiljke poslane na taj dan također će biti uvažene, iako k Priređivaču pristignu nekoliko dana kasnije.

 

Mogu li slati pošiljke nakon roka?
Samo za pošiljke poslane zaključno s 20.11.2024.g. možemo garantirati darivanje LINO® kalendara.