25.rujan.2024. I Kreativni kutak

LINO I DADO GRADE HOTEL

Što radiš, Lino? – upitao je Dado Lina vidjevši ga kako po voćnjaku sakuplja grančice.

Gradim… hotel. – odgovorio mu je Lino zadubljen u svoj posao ni ne pogledavši ga.

Hotel? Od takvih malih grančica? – začudio se Dado i namjestio naočale koje su mu od mrštenja skliznule po nosu.

Aha, hotel za kukce. Bubamare, pčele, pauci i ostali kukci negdje moraju prezimiti. Gradim im nastambu u koju će se zavući i u njoj provesti hladne mjesece – objasnio je Lino Dadi i dalje hodajući po voćnjaku u potrazi za grančicama koje bi mogao iskoristiti za izradu hotela.

Zvuči fora! Mogu li ti pomoći? Trebaš li možda nekoga za rad na recepciji hotela? Mislim da bih se odlično snašao u tom poslu! – rekao je Dado ponosno i počeo slijediti Lina po voćnjaku.

Ovaj hotel ne treba recepciju jer kukci sami biraju gdje će se smjestiti. – nasmijao se Lino na Dadino pitanje. – No možeš mi pomoći kod izrade. Daske sam pripremio, imamo i grančice, sada preostaje pronaći nešto slame i lišća i spojiti sve u nastambu.

Nakon nekoliko sati zajedničkog rada, Lino i Dado su ogladnili. – Vrijeme je za užinu! – rekao je Lino, a Dadov se želudac oglasio kruljenjem.

Uh, toliko sam se koncentrirao na izradu hotela da nisam ni primijetio da sam gladan! – primijetio je Dado začuđeno. – Očito mi rad godi!

Rad svima godi! A nakon napornog rada ništa ne sjeda bolje od zdjelice LINO Njammy žitarica! – odvratio mu je Lino.

Njam, njam, ime ih super opisuje jer su prefine! – primijetio je Dado i potom počeo naglas razmišljati o skroz drugoj temi. – Uskoro je Noć vještica… kakvu bih masku mogao smisliti?

Ja sam odlučio biti bubamara. Ti možeš biti pauk ako želiš! Tako ćemo obojica biti kukci koji mogu prezimiti u našem hotelu! – uskliknuo je Lino razdragano.

To je super ideja, Lino! A možemo pitati Zizi želi li biti pčela! – Dado je poskočio od oduševljenja.

Odlično! Danas je bio stvarno dobar dan – izradili smo hotel za kukce, smislili maske za Noć vještica i sada ćemo jesti fine LINO Njammy žitarice! – zaključio je Lino.

Dvojica prijatelja krenula su ruku pod ruku prema kući veselo poskakujući.