24.rujan.2024. I Kreativni kutak

LINO I LADA U ŠETNJI GRADOM

Uh, baš sam se fino najela LINO Njupalica! – Lada se zadovoljno potapšala po trbuščiću.
Reklo bi se da si se fino NANJUPALA! – Lino nije mogao izdržati, a da ne nabaci šalu. Lada se slatko nasmijala i zatim upitala Lina:
Znaš što je sada na redu?

Lino ju je začuđeno pogledao i upitao: – Što? Jesam li zaboravio neki naš dogovor?!

Lada se opet nasmijala i odmahnula glavom: – Ma nisi, samo sam dobila ideju. Budući da sam sada puna energije, mogli bismo prošetati do grada i provjeriti je li popravljen semafor na glavnom raskršću. Znaš da se Bigi žalio kako ne stigne prijeći cestu jer se boji automobila! A da ne spominjem naše starije susjede koji sporije hodaju…

Hm, sjećam se da je Bigi spominjao to raskršće. Može, ja sam za! Želiš li možda ponijeti koju jabuku da je grickaš putem? – Lino je Ladi pružio sjajnu crvenu jabuku koju je Lada oduševljeno prihvatila.
Hvala, Lino! Dobro me poznaješ – volim grickati jabuke! A danas još nisam pojela nijednu voćku tako da će mi ovo dobro doći!

Lino je kimnuo glavom u znak odobravanja i nadovezao se na Ladine misli: – Eto, a naša šetnja do grada taman će dobro sjesti kao današnja vježba!

Lino i Lada šapama su si dali pet, a zatim krenuli u šetnju.

Što misliš, hoćemo li moći pomoći starijima da prijeđu cestu? – Lada je razmišljala na glas.
Naravno! Ti si nakon svih onih pojedenih LINO Njupalica jaka kao super heroina! – odvratio joj je Lino. – Što si sve uopće jela?
Paaa, napravila sam si sendvič koji je sadržavao Pileću paštetu s mliječnim namazom i LINO pileću šunku. A za večeru sam si ostavila Tuna paštetu s mliječnim namazom. Za tebe imam LINO pureću šunku jer znam da ti je ona favorit! – Lada je nabrojala Njupalice uz pomoć prstiju na šapama.
Sjajno! Nisam se mislio pozvati k tebi na večeru, no ovo ne mogu odbiti! – Lino je veselo odvratio i zatim uskliknuo: – Vidi, Lado, semafor je popravljen! Svi naši prijatelji mogu bezbrižno prelaziti cestu! A mislim da kod fontane vidim Bigija!

Lada je pogledala u smjeru u kojem je Lino mahao šapom te joj se lice razvedrilo kada je vidjela njihovog prijatelja kako sjedi na klupici ližući sladoled i mašući nogama.

Hajdemo ga pozdraviti! Tko zna, možda svejedno bude prilike da nekome pomognemo. Energiju dobivenu od LINO Njupalica treba negdje iskoristiti! – rekla je Lada pokazujući Linu svoj biceps.

Lino se složio s njom pa su zajedno veselo požurili do svog prijatelja.